Serđo Valić ovih je dana za svoj novi, nedavno izdani glazbeni uradak “Pjesma o Istri” snimio i prateći video spot. Snimanje se odvijalo na nekoliko lokacija u Istri – Draguću, Roču, Pazinu, Gračišću, i Raklju sve do finala u pulskoj Areni, a za snimanje je bila zadužena produkcija MedVid.
„Pjesma o Istri“, nastala je u suradnji s filipanskim kantadurom Denisom Dikovićem i obitelji Pernić, poznatim istarskim glazbenicima. Riječ je o antologijskoj pjesmi čiji tekst potpisuje Vladimir Nazor, a glazbu Ivan Matetić Ronjgov i koja je do sada doživjela puno obrada, a ova najnovija Valićeva, ujedno je i prva koja uključuje svih pet kitica originalne pjesme našeg poznatog književnika.
Kako je istaknuo Valić, uz Pernićeve svirke na svom istarskom instrumentariju (roženice, mih, trieština, bajs, bombardin, violin, klarinet i druge) i Dikovićev narodni, kantadurski tenor, koji pjeva na način kako su pjevali naši stari, najbolje su dočarali sliku Istre i ljubav prema njoj. – Osim toga, u videospotu smo odabrali i puno lijepih djevojaka koje sviraju te istarske narodne instrumente, te će uz unikatne vedute iz Istre i glazbu, pjesma zaista biti jedna lijepa vizualna i glazbena razglednica iz Istre za sva vremena, dodaje.
Emitiranje videospota će ovoga vikenda krenuti na YouTubeu i lokalnim televizijskim postajama, a uskoro i na nacionalnom CMC-u.