Uvodna špica sinoćnje emisije X-Factor Adria započela je s kadrovima Voloskog, a glavni glumci iste bila je obitelj Krištofić s Antoniom u fokusu. Naime, i prije nego što je stigao oduševiti žiri svojom izvedbom, gledatelji su definitivno ostali očarani kadrovima vološćanskog Malog i Velog mula. U nastavku teksta pročitajte kratki razgovor koji smo nedavno napravili s Antoniom.

Volosko – ‘Ne mijenjaj ništa jer biš mogao samo da pokvariš’ rekao je Željko Joksimović prije početka pohvala na račun Antonia Krištofića koji je očarao žiri izvedbom pjesme ‘Stine’, legendarnog Olivera Dragojevića i plasirao se u drugu fazu regionalnog natjecanja X-Factor Adria. Renomirani glazbenici s područja bivše države koji čine ovogodišnji žiri – Aleksandra Kovač, Tonči Huljić, Massimo Savić i Željko Joksimović – bili su oduševljeni nastupom našeg sumještana, nama već dobro poznatog mladog pjevača Antonia Krištofića.

– Ja sam čekao da ti taj vibrato popusti u tom trenutku, jer sam toliko ljubomoran obzirom da si otpjevao besprijekorno, pohvalio je Antonia, Željko Joksimović.

Tonči Huljić najavio mu je svjetlu karijeru, dok je Massimo preporučio tihi falsetto u jednom djelu pjesme da bi izvedba bila savršena. Aleksandra Kovač usporedila je Antonia s Luisom Miguelom te istaknula da ima raskošan vokal.

Na nedavnom susretu s Antoniom imao sam prilike popričati o njegovoj najnovijoj glazbenoj avanturi na X-Factor natjecanju.

– Jako sam zadovoljan svojim nastupom, uostalom i jednoglasna odluka žirija potvrdila mi je osjećaj da sam dobro otpjevao. Plasirati se među 30-ak najboljih, od 12 tisuća prijavljenih, za mene je ogroman uspjeh, jer je konkurencija bila zaista jaka. Obožavam Oliverove pjesme te sam upravo zato izabrao i njegovu pjesmu, Za ovu prigodu napravio sam malo drugačiji aranžman zajedno sa dugogodišnjim suradnikom Sašom Valenčićem, što je na moje zadovoljstvo urodilo uspjehom, kazao nam je vidno zadovoljni Antonio.

U daljnjoj fazi natjecanja Antonio će raditi s mentorom, tj. jednim članom žirija, a ako bude malo sreće Antonio će u natjecanju sudjelovati do početka ljeta.

– Još je malo rano za govoriti o daljnjem tijeku natjecanja. Moram priznati da sam izuzetno zadovoljan kako se stvari razvijaju, a nadam se da će i odabir mentora biti po mom guštu. Trenutno je sve podređeno napredovanju u daljnjoj fazi natjecanja, makar paralelno pripremam i tri pjesme koje ću uskoro objaviti, ali i sudjelovati na ovogodišnjem MIK-u s pjesmom ‘Partenca’ autorskog tandema Aleksandra Valenčića i Alfred Šaine, istaknuo je Antonio.

Antonio Krištofić

Antonio Krištofić

Iza Antonia su brojni nastupi u našem kraju, a najviše ga se veže uz čakavski izričaj s obzirom na dugogodišnju suradnju s tekstopiscem Alfredom Šainom i njegovim timom, ali i sa suradnjom s bardom Ča-vala, Duškom Jeličićem Duletom.

– Od desete godine se bavim pjevanjem i do sada sam objavio sedam pjesama koje su se mogle čuti u našem kraju, a sudjelovao sam na Festivalu Melodije Istre i Kvarnera te na glazbenom showu HRT-a ‘Pjevaj moju pjesmu’. Osim nastupa na ovogodišnjem MIK-u trenutno sam u studiju i snimam pjesmu s Katjom Budimčić, a do kraja godine u planu mi je objaviti još tri pjesme. Ovo ljeto planiram napraviti i nekoliko koncerta, no tko zna što me čeka do kraja natjecanja. Možda se vratim s kakvom novom suradnjom jer granica nema, dodao je Antonio.

Uz školovanje, u narednom periodu Antonio bi volio izdati album s dosada objavljenim pjesmama, kao svojevrsnu zahvalu svim svojim obožavateljima i ljudima koji ga podržavaju od samih početaka.

– Volio bih objavit jedan album kojim bi zaokružio dosadašnji objavljen opus, ali ujedno tim album zahvalio bi svim ljudima i suradnicima koji su vjerovali u mene i pružili mi podršku u samim počecima. Također, htio bih se zahvaliti suradnicima Alfredu Šaini i Aleksandru Valenčiću s kojima imam odličnu dugogodišnju suradnju.

Antonia ćemo u narednom periodu imati prilike gledati u najgledanijem showu na ovim prostorima, koji tek ulazi u svoju najzanimljiviju fazu, stoga podržite Antonia da mu ‘ponovo padne kamen sa srca’ i ponovo izmami osmjeh na lice.

– Kad je žiri rako svoje dojmove ostao sam u totalnom pozitivnom šoku, no kad sam sišao s pozornice i napravio selfie s voditeljicom Antoniom Blaće stvari su počele ‘sjedati na svoje mjesto’, rezimirao je Antonio.

Tekst preuzet s Poduckun.net
Napisao: Nikola Cvjetović