Akustični ženski duo iz Opatije osnovan 26.8.2011 čije su članice/osnivačice Emanuela Lazarić Ella (1980) po struci dizajner interijera – gitara, solo gitara, looper i Kristina Radovčić Kiki(1980) po struci dipl.ing.arhitekture – gitara, solo gitara, kazoo’, usna harmonika, šuške.
Od malih nogu pokazuju interes za glazbu, no susreću se tek u gimnaziji gdje ih povezuje prijateljstvoi ljubav prema glazbi teparalelno sviraju i pjevaju u raznim postavama, a zajedno tek na raznim školskim priredbama i zajedničkim druženjima.
Razdoblje studija Kristina je provela u Veneciji gdje se prestaje aktivno baviti glazbom ali je gitara uvijek uz nju a posljednjih godina studija nastupa kao ulični svirač-gdje stječe neprocijenjivo iskustvo live performinga i interakcije s publikom, istovremeno pišući pjesme inspirirane životom i ljudima koje susreće
Emanuela u međuvremenu nastupa kao pjevačica u raznim bendovima u Hrvatskoj i Sloveniji, no kao kantautoricu je sve više privlači acoustična live svirka i odmak od čiste reprodukcije “hitova”
Obje se realiziraju kao poslovne žene, supruge, majke a nedugo nakon ponovnog susreta, odlučuju konacno zajedno zapjevati i zasvirati po prvi puta u 2011.
Ozbiljniji zajednički rad počinje tek na ljeto 2013 kada obje obustavljaju svoj strukovni rad i posvećuju se isključivo glazbi.
Covere pjesama izvode po osobnom odabiru pokušavajuci se odmaknuti od prepoznatljivog zvuka i/ili aranžmana pjesmeunoseći nešto svoje ne držeći se šablona i predefiniranih smjernica već istražujući i igrajući se.
Potaknute mnogobrojnim pozitivnim kritikama djevojke/žene se odlučuju i na dugo očekivanu realizaciju autorskih pjesama te se nedugo nakon toga prijavljuju na festivale gdje se predstavljaju široj publici(St@rt festival-Split, Strossmartre-Zagreb, festival Urbane kulture-Split,pRockurative-Split, Starigrad Paklenica Film Festival-Zagreb..),a zapaženiji uspjeh postižu prijavom na ČAnsonfest 2014.gdje među renomiranim izvođačima poput Alena Vitasovića, Šajete,Bonace i dr.osvajaju prvu nagradu stručnog žirija s pjesmom „Zavavek kuntenta“, čiji žanr kritičari najbolje opisuju kao“čakavski fado-rock“.
Nakon vrlo dobrih rezultata na top ljestvicama i pozitivnih reakcija publike kako domaće tako i strane, „Kuntenta“ dobiva i video spot kojeg potpisuju John Kardum i Ira Tomić, autorski dvojac čiji su talent i umjetničko-fotografski pristup filmu prepoznali i renomirani izvođači poput Gustafa, Barbara i Pips Chips & Videoclips-a..
U međuvremenu, „The Blondes“ nastupaju i pripremaju nastavak snimanja autorskog materijala, te su u pregovorima s izdavačkim kućama koje su pokazale interes za objavljivanje albuma koji bi tijekom sljedeće godine trebao ugledati svjetlo dana.