Damjan Grbac predstavit će nam neke od svojih projekata kao što je npr: world music projekt “GIIPUJA” s kojim je snimio dva CD-a (GIIPUJA i Gerbaz giipuja), a njeguje Istarsko primorsku glazbu spojenu sa jazz elementima. (Damjan Grbac – kontrabas, Andreas Marinello – sax alt i sax tenor, Marko First – sopela, violina i ocarina, Tonči Grabušić – bubnjevi, udaraljke).

Damjan Grbac rođen je 14.6.1979. godine u Rijeci. U svijet glazbe ulazi s 12 godini kada počinje svirati klarinet u Glazbenom društvu „Spinčići“. Od svoje 16. godine počinje svirati bas gitaru. Profesionalno se počinje baviti glazbom 2000. godine. Godine 2005. godine počinje učiti svirati kontrabas.

Usavršavo se kod priznatih hrvatskih glazbenika kao što su bas gitarist Henry Radanović, gitaristi Darko Jurković Charlie, Spartaco Črnjarić i američki jazz pijanist Joe Kaplowitz. Pohađao je „Jazz kamp Kranj“ školu u nekoliko navrata gdje je usavršio svoje znanje kod vrlo cijenjenog kontrabasiste Aleša Avbelja te drugih poznatih glazbenika poput Primoža Grašiča, Marija Mavrina, Emila Spanyia te jazz-legende Boška Petrovića. Diplomirao je s najboljom ocjenom jazz trogodišnju akademiju u Trstu „Giuseppe Tartini“, te završio i drugi stupanj, odnosno petogodišnji konzervatorij. Bavi se autorskim i pedagoškim radom.

izvor: damjangrbac.com