Peto godišnje doba, maškarano doba, na Viškovu oduvijek obiluje zabavom, s najvećim naglaskom na njegovanju tradicije i pusnih običaja Halubajskog kraja.
No ove godine pruža se jedan razlog više za slavlje, Halubajski karneval slavi 20. godina održavanja. Jubilarni 20. Halubajski karneval održat će u subotu 19.01.2019. godine u 17 sati kada će oko 2000 maškara zavladati Viškovom nakon zalaska sunca. Oko 30 maškaranih grupa iz Hrvatske i Slovenije, oko 2000 sudionika, od toga više od 500 djece, moći će iskazati svoju kreativnost i duhovitost na prvom noćnom karnevalu na Kvarneru!
Pod okriljem noći maškarana povorka okupirat će Viškovo u svom veselom pohodu u kojem će ih pratiti svjetlo vatrenih baklji. Maškarano karnevalsko ludilo predvodit će vatreni žongleri sve do šatora na parkiralištu Milihovo gdje se zabava i ples nastavljaju uz uvijek odlične Groovers i Auswinkl muzikante.

Mističnu igru svjetla i sjene ovogodišnjeg karnevala uživo će popratiti i televizijske kamere Kanala Ri s prijenosom uživo s početkom u 17h.

S toga dođite, maškarajte se, plešite i uživajte – budite dio najmističnijeg karnevala na Kvarneru!

Saki je dobro prišal na Halubajski karneval!