Dragi judi, gledamo se večeras, uživo,na 9 ur. Va gosti nan prihajaju deca z svojemi profesoricami z OŠ Viktor Car Emin Lovran.
Ča nan je povedela prof. Natalija Banov, morete pročitat va nastavke.

“Predstava je premjerno izvedena za Dan škole 6. svibnja – glazbeno-scenska igra Nova bajka o ribaru i ribici, suvremena obrada Puškinova djela Bajka o ribaru i ribici (u programu lektire za 5. razr.) Dramsku radnju prati puno glazbe, pjevanja (solo-pjevanja, dueta, zbornog pjevanja) i plesa.
Priča o ljudskoj nezasitnosti i oholosti sa sretnim završetkom u kojemu pobjeđuje ljubav i spoznaja o pravim životnim vrijednostima.

Tema posvećena moru dogovorena na početku školske godine prilikom godišnjega planiranja nastavnoga rada i izvannastavnih aktivnosti.
Tijekom prvoga polugodišta razrađivana je ideja za glazbeno-scensku priču, a s početka drugoga polugodišta oblikovani su dramski tekst, songovi i glazba.
Uslijedila su tri mjeseca scenskog postavljanja i uvježbavanja dramskoga, zborskoga i koreografskoga dijela, a potom i povezivanje izrađenih dijelova u cjelinu predstave. Paralelno s time kreirala se scenografija i kostimografija u suradnji s likovnom radionicom starijih i mlađih razreda.
Posebnost je ove predstave spoj glume i pjevanja što je za glavne aktere bio poseban izazov (Ana Gregorović, 6.r., Tonko Pavičević, 7. r. i Martina Vidović, 4.r.).
Iskustvo rada s tehnikom (mikrofoni „bubice“) za učenike je također bila novost koja je zahtijevala prilagodbu.
Predstava je izvedena za Dan škole 6. svibnja 2015. za učenike, roditelje, uzvanike i sve djelatnike škole. Sljedećeg dana upriličena je posebna izvedba za sve učenike mlađih razreda Škole.
Predstoji izvedba za skup aktivista Društva naša djeca u Hotelu Lovran u Lovranu 13. lipnja 2015.

• dramski tekst sa songovima priredila prof. Hrvatskoga jezika i voditeljica scenske družine Škole Ingrid Baljak
• glazbu skladala, aranžmane izabrala i priredila prof. Glazbene kulture i voditeljica zbora Škole Natalija Banov
• sudionici – izvođači: 50-ak učenika starijih i mlađih razreda – članovi scenske družine (stariji razredi – voditeljica prof. Ingrid Baljak), zbora (stariji i mlađi razredi – voditeljica prof. Natalija Banov), ritmike (mlađi razredi – voditeljica učiteljica Razredne nastave Ljiljana Basarić)

-sudionici u izradi scenografije i kostimografije: učenici starijih i mlađih razreda
uključeni u rad likovne grupe (voditeljice – prof. Senka Strgar-Svoboda i učiteljica
RN Snježana Kovačević) te mali knjižničari (voditeljica prof. Sandra Salopek,
knjižničarka Škole).

U emisiji Ča skalica na Kanalu Ri 26. svibnja 2015. sudjelovat će učenici: Ana Gregorović, 6.r., Tonko Pavičević, 7.r., Martina Vidović, 4.r. – glavni akteri predstave koji će izvesti ulomke iz predstave u trajanju od nekoliko minuta (cca 3 min.)
– voditeljica zbora i glazbene radionice Natalija Banov, učiteljica Glazbene kulture
– voditeljica scenske družine Ingrid Baljak, učiteljica Hrvatskoga jezika.”