400-ta emisija IKB Ča Skalice je iza nas. Ujedno je to i deset godina emitiranja. Iako je ova jubilarna emisija zamišljena vrlo pompozno pa možda čak malo i glamurozno, već u samom početku stvaranja emisije dogodila se korona i sve je zaustavila, pa tako i ideju da se naša vizija realizira.
Zbog toga smo ovog puta ipak išli na puno skromniju varijanti obilježavanja emisije a slavlje smo pustili za jesen, kada se nadamo puno boljoj situaciji u svim segmentima.
Gosti ove Ča Skalice su ujedno i idejni tvorci i pokretači ove emisije Karmen i Zoran Ventin. Također kao posebna gošća došla nam je prva voditeljica IKB Ča Skalice, Marijana Širola-Galić. Naravno veliko hvala rečeno je Istarskoj kreditnoj banci iz Umaga koja cijelo vrijeme prati ovaj projekt i bez koga ove emisije ne bi niti bilo. Također veliko hvala Kanalu Ri koji svesrdno pomaže ovaj projekt i ideju očuvanja čakavskog jezika i kulture. Telefonom nam se javila Milena Fabijanović, naša doista stalna gledateljica, svih deset godina. Danas smo vidjeli i prisjetili se zanimljivih video isječaka prijašnjih emisija.
Voditelji emisije Nina Dukić Srok i Neven Barac.