Etno-udruga ”Prepelin’c” Delnice ovih je dana organizirala 9. književne susrete ”Od mora do gora”, koji inače imaju već nekoliko godina i međunarodni predznak, no zbog korone su ovom prilikom održani u skraćenom obliku i bez inozemnih gostiju. 

Učeničkoj su se publici stoga predstavile dvije poznate dječje spisateljice, Sanja Pilić i Silvija Šesto, uz goranskog književnika Davora Grgurića.
Njihova su književna predstavljanja održana 8. lipnja u sportskoj dvorani Osnovne škole ”Ivan Goran Kovačić” u Delnicama te 9. lipnja na otvorenom, ispred osnovnih škola ”Branimir Marković” u Ravnoj Gori i ”Ivanka Trohar”u Fužinama.

 
Namjera ovih susreta je da se goranskoj čitateljskoj publici predstave brojni ugledni i kvalitetni književnici, uglavnom članice i članovi Društva hrvatskih književnika, uz inozemne spisateljske goste, a ujedno učesnici tijekom boravka u Gorskom kotaru upoznaju i kulturno-povijesne i prirodoslovne znamenitosti goranskog područja. Do sada je na međunarodnim književnim susretima ”Od mora do gora” učestvovalo 30-tak uglednih hrvatskih književnika, uz goste učesnike iz Slovenije, Italije, Češke, Bugarske i Sjedinjenih Američkih Država.