Poznati istarski pjevač Serđo Valić i poznata istarska pjevačica s američkom adresom Eleonora Turčinović ovih su dana završili snimanje na svom novom spotu za pjesmu „Istro zemljo da mi te je vidit“.

-Iako je pjesma izašla na mom trećem albumu „Žurnada“ izdanom prije nekoliko godina, cijelo nam je vrijeme baš falio videospot, da bi cijela suradnja bila uspješno okrunjena i evo sada mi je stvarno drago da smo u tome i uspjeli, kaže Valić.

Dodaje kako Eleonora veći dio vremena  živi  New Yorku, a on u  Istri, pa je trebalo sve posložiti i zato je snimanje uzelo malo više vremena, ali na kraju je sve uspješno odrađeno. Dio kadrova snimljeno je u New Yorku u tamošnjim istarskim klubovima Rudar Club i Istra Club za vrijeme lanjskog Valićevog tamošnjeg gostovanja, a ostatak snimanja zgotovljen je ovih dana u Puli.

S obzirom da pjesma govori o teškom rastanku naših iseljenika s istarskim krajem, mislim da smo dobro uspjeli spotom dočarati dio onoga o čemu govorimo u pjesmi, zaključuje Valić.

Kameru i videoprodukciju spota potpisuje je Zdravko Valentin, a osim spomenutih pjevača u njemu se kao glumci pojavljuju još i Martina Valić i Mateo Škabić.

Spot će se premijerno moći pogledati od četvrtka 06.09.2018. na Youtubeu, nakon čega slijedi emitiranje na domaćim TV postajama.