Pjevač Serđo Valić ovih dana u studiju radi na pripremi nove pjesme, u kojoj se opet okreće istarskoj narodnoj baštini. Za razliku od nekoliko njegovih posljednih hitova, nastalih na hrvatskom književnom jeziku i uz pjevne melodije, Valić se u novom materijalu odlučio posvetiti tradicionaloj istarskoj svirci, koju je puno puta zabilježio u svojim radijskim emisijama i s kojima je počeo svoju glazbenu karijeru.
Riječ je o svirci velike i male roženice, konkretno o jednoj tradicionalnoj svirci južne Istre, kojoj se ovaj mladi Rakljanac posvetio odsviravši je sa svojim učiteljem i vrsnim poznavaocem inštrumenti Mladenom Buićem iz Marčane. Njihova će izvedba biti zabilježena i na sljedećem Valićevom albumu na kojem će se naći nekoliko upravo ovakvih tradicionalnih, manje poznatih kanti i svirki kako bi se sačuvale od zaborava i približile široj publici.
Kako kaže Valić, na tom će se albumu naći i jedna taranka koju će snimiti s poznatim kantadurom Labinštine, Miliom Fonovićem Lemešićem, o kojoj će se više čuti uskoro.