“Štrambera” naziv je novog dueta popularnog pjevača Serđa Valića koji je ovaj put snage udružio s jednim od najpoznatijih porečkih ribara, pjesnika i umjetnika – barba Krstom Pitonom. Iako je među njima razlika u dobi čak 60 godina, jer barba Krsto je nedavno proslavio 91. rođendan, ova su se dva umjetnika vrlo brzo “našla”, a pjesma koju je dugo čuvao u škafetinu pokazala se dobrom prilikom za suradnju.
– Štambera je Krstov nadimak i pjesmom se sjećanjem vraća u mlade dane. Upoznali smo se preko jednog zajedničkog prijatelja i kad sam drugi put došao kod njega, barba Krsto mi je pokazao pjesmu i došli smo na ideju da bi mogli spojiti glasove i napraviti jedan zanimljiv duet, kaže Serđo.
Svi koji poznaju barba Krstu znaju da godine ne sprječavaju njegovu veliku pozitivnu energiju, nove ideje i volju za radom i novim ostvarenjima. Nedavno je naime, u Poreču otvorio samostalnu izložbu svojih novih likovnih radova, u 87. godini snimio je album pod nazivom “Plavo more, puno škoji, Olibe ja te volim” koji je promovirao u Poreču i rodnom Olibu, sa kojeg je za jednu pjesmu snimio videospot, a i dalje neumorno stvara, slika, piše pjesme i živi aktivno. Životni put vodio ga je od Oliba preko Lošinja do južne Istre i najzad Poreča, gdje živi već već pola stoljeća. Kako kaže barba Krsto, Poreč je grad koji mu je uvijek bio vrlo drag, a sugrađani su ga prije nekoliko godina nagradili nagradom “Sveti Mauro”.
Barba Krsto je kaže vrlo rado prihvatio suradnju sa Valićem, dodaje kako je želio da pjesma bude živa, pjevna i za ples i baš je takva ispala. “Bit će to senzacija”, kaže Krsto kroz smijeh.
Na pjesmi su surađivali još Bratislav Zlatanović kao koautor tekstu,Valić koautor glazbe,Dean Kolić kao ton majstor te Željko Šparmajer aranžman.
Serđo i Krsto su snimanje pjesme u studiju završili prije nekoliko dana, a kroz tjedan dana će se pjesma prvi put zavrtiti na radio postajama, a bit će dostupna i na Youtubeu.