Ove subote u Glazbenoj školi u Požegi je održano peto međunarodno natjecanje dječjih zborova pod nazivom Vallis Aurea Cantatat 2018. Među 24 zbora iz Hrvatske i Slovenije natjecala su se i 3 zbora iz Rijeke. Tako je zbor Toretta u konkurenciji starijih uzrasta otpjevala skladbe Michelle, Can’t help falling in love i Dancing Queen te osvojile najviše bodova u kategoriji popularna glazba i za to dobila zlatnu nagradu. Dječji zbor Torettu vodi maestra Suzana Štefanić u sklopu udruge Glazbeni vrtuljak.

Kao uzrastom najmlađi zbor bile su riječki zbor Tratinčice pod dirigentskom palicom maestre Ane Matušan, koje su otpjevale pjesme Slavko mršavko, Uspavanka, Pusti snovi i Kako sunce djecu budi. Tratinčice su svojim nastupom osvojile srebrnu nagradu u kategoriji klasične glazbe.

 

Treći riječki zbor, a koji se po prvi puta natjecao na ovoj manifestaciji je zbor Kap pod vodstvom Franke Zlatić i Nike Mančić.  Zbor se natjecao u kategorijama klasične glazbe i duhovne glazbe te u obje osvojio je srebrno mjesto. Zbor Kap je otpjevao je čak sedam pjesama. U kategoriji klasične glazbe to su skladba Čežnja za proljećem, Pusti snovi, Dječja poskočica i Zip a Dee Doo Dah dok su u kategoriji duhovnih pjesama otpjevali skladbe Agnus Dei, Benedictus i Ave Maria.

 

Grand-prix ovog natjecanja otišao je u Split u glazbenu školu Josip Hatzea, zboru Do re mi sa skladbom Mars.